torek, 19. avgust 2008

IZLET V RADEČE IN VAS SVIBNO!

Na izlet smo odpotovali 16. avgusta iz Kopra ob šesti uri zjutraj. Ponoči, iz petka na soboto, je deževalo celo noč, zato sem bil prepričan, da bo naš izlet klavrno končal. Toda ob šesti uri smo bili vsi v avtobusu,in na naše veselje kljub slabemu vremenu ni manjkal nobeden. Bravo naši!

Našo pot smo nadaljevali mimo Ljubljane, Trojan do Zagorja, kjer smo imeli kratek postanek, da smo se poklonili pokojnemu predsedniku vlade in države dr. Janezu Drnovšku pred na novo postavljenim spomenikom. Dr. Janez Drnovšek je bil častni meščan občine Zagorje, zato so mu krajani postavili spomenik v zahvalo, za vse, kar je dobrega naredil.

Po kratkem postanku smo našo pot nadaljevali mimo Hrastnika, Rimskih toplic do Radeč. V Radečah nas je sprejel lokalni vodnik, ki nas je spremljal do povratka. Priznati moramo, da je zanimiv in duhovit človek. Po predstavitvi občine Radeče, ki ima 3000 prebivalcev, smo se vkrcali na splav in smo splavarili po Savi. Na splavu nas je sprejela cela ekipa splavarjev s harmonikarjem na čelu. Po popitem kozarčku je postalo vzdušje veselo. Ko smo pojedli dober golaž, smo se s splavom odpeljali proti Zidanemu mostu. Dolžina poti je 3 km v eno smer.

Zidani most smo si ogledali z reke Save, torej s splava. Veličastni so trije mostovi, ki omogočajo relativno dobro prometno povezavo skozi ozko sotesko, ki jo predstavlja Zidani most. Dva mosta sta namenjena železniškemu prometu, tretji pa cestnemu.

Po zanimivi plovbi smo se odpeljali v lepo vasico Svibno, kjer so doma Ostrovrharji. Čudovita pokrajina in čudovit pogled v dolino Sopote in na najvišji vrh Zasavja Kum.

Po poznem kosilu v gostilni pri Ježu, smo se odpeljali proti domu. Na koncu smo bili vsi zadovoljni,ker smo program speljali v celoti in nas dež ni oviral. Lepo je bilo.

Viktor Lozej


2 komentarja:

Anonimni pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
Anonimni pravi ...

Kot vedno, je bila tudi tokrat organizacija "super" !!!!!!!
Kdor je bil doma, mu je lahko žal.

LP Tatjana in kompanija