torek, 15. december 2015

10NDNEVNI ODDIH V FOJNICI ALI V LAKTAŠI BIH

DU Semedela in Markovec – delo in načrti za leto 2016.
KOPER 11.12. 2015

V društvo se trenutno vključuje nekaj nad 600 članov in članic.  Še pred nekaj leti nas je bilo v njem enkrat več. Želimo, da se naše vrste »napolnijo« in pomladijo z novimi upokojenkami in upokojenci. Tisti, ki delujemo v društvu, pripravljamo vrsto prijetnih in koristnih dejavnosti, ki so blizu starejšim. Tudi letos bomo nadaljevali v sekcijah za šport, socialo, kulturo in družabne prireditve, za izlete in druženja ter zdraviliški turizem. Večina izletov je eno-dnevnih - po Sloveniji in v zamejstvu,  za več dni povabimo v tujino. Tako bo tudi v letu 2016. 




(FOJNICA)
 

10 DNI V POCENI IN DOBREM ZDRAVILIŠČU V BIH
Člana našega društva Ida Kogej in Viktor Udovič bosta tudi prihodnje leto organizirala bivanje v zdravilišču REUMAL v Fojnici v osrednji BiH (bošnjaško območje)  in zdravilišču Laktaši Thermal SPA pri Banja Luki (srbska krajina). Upokojenci obalno-kraškega območja  imamo rezervirana dva 10 dnevna termina ( 2 x 50 udeležencev) za Reumal v Fojnici , kamor potujemo že šesto leto zapored.  Prvi termin je na začetku poletja, v času ramazana, od 26. junija  do  06. julija  2016, drugi je jesenski: od 09. do 19. oktobra 2016. Cena bo ista kot lani. 267,00 EUR v dvoposteljni sobi v prenovljenem hotelu Reumal; s polnim penzionom, 30 terapijami po dogovoru z zdravnikom. Prevoz z avtobusom AVRIGA je 80,00 EUR (skupaj 347,00EUR).  Kot je že znano, imajo terme v Fojnici zdravilno vodo z radonom, specializirani pa so za rehabilitacijo po poškodbah, težave z okostjem itd. 




































(LAKTAŠI)
Za Terme Laktaši se dogovarjamo za konec aprila oz. maja. Enako 10 dni (glede na interes možno  tudi za 7 deni) za 50 upokojencev. Cena polnega penziona v hotelu San s štirimi zvezdicami, v dvoposteljni sobi, trije meniji,  zdravniški pregled, 30 terapij –260,00 EUR. Prevoz cca 60,00 EUR, (skupaj 320,00 EUR). Sestava termalne vode je podobna Rogaški, specializirani so za presnovo, želodec, srce, ožilje, reumatična obolenja ipd. Odpravljajo težave s spanjem.  Dodatni program ponujajo 3 zasebne klinike v Banja luki – za oči z optiko, zobozdravstvo s protetiko in estetske posege, lepotna klinika. Podrobnejše ponudbe, z razlago o zdravilnosti  termalnih vod ter vrstami terapij, bodo od februarja dalje na voljo na sedežu DU Semedela Jurčičeva 2, Koper. Začetek zbiranja prijav (do zapolnitve avtobusa)  z vplačili akontacije/rezervacije (cca 80,00 oz 60,00 EUR)  bo predvidoma za poletni termin marca, za jesenski pa junija. Programe dejavnosti razpošljemo oziroma osebno dostavimo članom društva predvidoma v februarju, da si lahko načrtujejo oz. razporedijo  druge obveznosti in tudi finance.

Cene so informativne - približne in naj ne bi odstopale od navedenih.

SKRBIMO ZA SVOJE ZDRAVJE, OHRANJAJMO KONDICIJO, IN POSKRBIMO, DA BODO  NAŠA  PREOSTALA LETA PRIJETNA IN PESTRA !!! SREČNO IN ZADOVOLJNO LETO 2016!!!

Prispevek: Ida Kogej
Foto: Ida Kogej 
Več slik si lahko ogledate tukaj

Ni komentarjev: