četrtek, 16. marec 2017

ZBOR ČLANOV

OBČNI ZBOR - PREGLED DELA DU Semedela lani in NAČRTI za 2017. leto.

Redni letni občini zbor našega društva je bil 8. marca zvečer v hotelu Žusterna. Preiskušeno dobra lokacija, primeren čas, združen s praznovanjem mednarodnega Dneva žena in tradicionalno dobra udeležba – okoli 100 članic in članov. Uvodne pol ure od 17.00 dalje smo namenili delu, kot ga zahteva zakonodaja. Uvodoma je predsednik društva Matija JAKŠIČ
Na kratko, v strnjeni obliki, je poročal o delu leta 2016 in razgrnil finančno poslovanje.


Predsednica nadzornega odbora Angela KUHAR  je poročala, da so članice odbora ocenile, da je Upravni odbor društva s predsednikom Jakšičem skrbno in zakonito posloval. Tajnica Alda TIŠLER  je v zapisniku povzela naslednje: »Predsednik DU Matija Jakšič je vse prisotne seznanil, da sekcijo za izlete vodi Zvonimir Ferenček in da se naj na njega obračajo za vse informacije vezane za izlete in letovanja. Ob tej priložnosti sta se predsednik društva in Zvonimir Ferenček zahvalila Dušanu Popoviču za dolgoletno vodenje sekcije za izlete. Dušan Popovič je povedal, da je 23 let skrbel za izlete društva in da je prišel čas, da to dejavnost prepusti drugemu. Bo pa še naprej dejaven in pomagal s svojimi dolgoletnimi izkušnjami. Tatjana Antončič se je v imenu upravnega odbora in članov društva zahvalila prostovoljcem za njihovo požrtvovalno delo.«









Mimogrede: program letošnjih  izletov bo/je tudi zapisan na tej spletni strani. Ugotavljamo le, da jo je treba približati članom, da bodo pogosteje prebirali njene strani. Zato bo na naslednjem obvestilu, ki ga bodo prejeli vsi člani društva poziv, da tisti člani, ki imajo računalnik in svoj elektronski naslov, to sporočijo tajnici društva Aldi Tišler s kratkim sporočilom ali samo pozdravom. Na elektronske naslove bodo tako prejemali vsa obvestila in sporočila in s tem se bodo tudi stroški društva za papir in kopiranje zmanjšali.
Prisotnim so bila razdeljena obvestila o pogojih letovanja v aprilu v Dolenjskih ali Šmarjeških toplicah, ki jih dogovarja Zvonim Ferenček ter obvestila o možnostih letovanja v Bosni - Fojnici, Laktaših in na Korčuli za skupine, ki jih pod vodstvom Kluba upokojencev Slovenije, iz Kopra dogovarja in vodi Ida Kogej.


















Sekcija za kulturo  je tudi za tokratni občini zbor pripravila 30 minutni program. Vodja sekcije Zdenka Petek je predstavila kulturno društvo DOBRA VOLJA iz Škofij, ki so nas z domiselnim nastopom spravili v smeh in dobro voljo. Kako in  kaj lahko razberete na priloženih fotografijah.

Prispevek: Ida Kogej
Foto:Ida Kogej

Ni komentarjev: