četrtek, 13. avgust 2020

V ZDRAVILIŠČU DOBRNA

V ZDRAVILIŠČE DOBRNA ZA BONE

Skupinica 26. upokojenk in upokojencev, v glavnem članov našega društva, smo izkoristili 5 dnevni senior paket v zdravilišču Dobrna. Za nočitve z zajtrkom v sveže obnovljenem hotelu Higiea (boginja zdravilstva!) je bilo treba odšteti 220 EUR na osebo, za kosilo v polpenzionu pa še po 5 EUR na obrok.  Prevoz je bil zastonj, v paketu so bile še 3 izbrane terapije, prost vstop v notranji in zunanji bazen; 

pomeni veliko za malo denarja. »Porabili« smo turistične bone in se za malo denarja imeli lepo. Prilagodili smo se higienskim zahtevam ob gibanju v notranjih prostorih zaradi korona virusa, sicer pa uživali na prostem.  

V lepem parku z mogočnimi drevesi iz vseh koncev sveta. V času od nedelje 12.7. do petka 17.7. smo sredo 15.7. namenili obisku parka Mozirski gaj. Imeli smo smolo z vodičem, ki je 10 minut pred prihodom našega avtobusa v park sporočil, da je v postelji zaradi prebavnih motenj, ki jih je staknil s salmonelo.

Uro in pol časa je bilo dovolj, da smo si po uvodni kratki razlagi blagajničarke ob vstopu ogledali park. 

V lastni režiji in razlagami številnih poznavalk cvetic in zelišč. Seveda park  ni bil tako razkošno bogat kot spomladi, vseeno je bilo veliko zanimivih zasaditev po gredicah. Zdaj je že skoraj mesec dni od vrnitve iz zdravilišča kar pomeni, da se ni nihče med nami nalezel kakšne bolezni v korona ali drugi obliki. Glede na epidemiološko stanje v državi in podatke o porabi turističnih bonov vse kaže, da bo težko unovčiti vse, ki jih ima večina še na zalogi. No, ena priložnost za naše člane je bila, kako bo dalje pa je stvar dogovora. Pisarno na Jurčičevi 2 v Mandraču v Kopru  bomo znova odprli čez slab mesec.
Na koncu dodajam nekaj fotografij. Na njih so stavba hotela Higiea, na ploščadi pred vhodom v park 

 

 

 

 

Mozirski gaj, mogočno drevo v parku zdravilišča Dobrna, kopalni bazenček na termalnem izviru v Zdraviliškem domu, pogled na notranji bazen, in še nekaj, česar nismo videli: kmetija Lamperček kjer gojijo okoli 100 jelenov in košut.  
 

 

 

 

 

Prispevek in foto: Ida Kogej
Koper 13.8.2020                         

Ni komentarjev: