četrtek, 10. marec 2022

PIKNIK NA CERKNIŠKEM JUZERU

 

                                              

 in Društvo upokojencev Semedela vabita na

                                             CERKNIŠKO JEZERO

Sobota, 23.04.2022

Odhod avtobusa iz postajališča ap Koper - Soča ob 8.00, Markovec OŠ A.Ukmar 8.10, C.na Markovec, trafika 8.15, Olmo pri banki 8.20, Semedela – pod Mandračem 8.30. Vožnja mimo Postojne, Unca, Cerknice do Dolenje vasi. Tu nas bodo na turistični kmetiji »Kontrabantar« pričakali prijazni domačini z aperitivom in malico z domačimi dobrotami. Časa bo dovolj tudi za kratek ogled kmetije. Dobro okrepčani se bomo s konjsko vprego »lojtrnikom« odpravili na uro dolg potep ob Cerkniškem jezeru. Furman Janez nam bo razložil naravne pojave tega kraškega polja s presihajočim jezerom, ob katerem lahko opazujemo ptice, preizkušamo ribiško srečo. V vasi Dolenje jezero se ustavimo v muzeju Cerkniškega jezera, kjer nam bodo Kebetovi predstavili delovanje le tega na predstavitveni maketi. Lahko si bomo še ogledali staro orodje s katerim so izdelovali čolne za plovbo po jezeru. Po končanem ogledu se z lojtrniki odpeljemo na kmetijo, kjer nam bo glavna kuharica na kmetiji, ga.Danica postregla s kosilom. Za sprostitev bomo lahko metali podkve, zbijali kozo… Na popoldansko kavico se bomo zapeljali do Bloškega jezera.
Proti večeru nam bo ostal samo še povratek proti domu, s krajšim postankom za degustacijo medu. Prihod v zgodnjih večernih urah.

Cena: 55 €   ( min.: 45 potnikov )
V ceni je všteto: prevoz z avtobusom turistične kategorije, aperitiv in malica, vožnja z lojtrnikom, vstopnina v muzej cerkniškega jezera Kebe, kosilo (dve vrsti juhe, dve vrsti mesa, priloga, solata, sladica), enourno predavanje o pridelavi medu in degustacija , družabne igre, pijača na avtobusu ob postankih , osnovno nezgodno zavarovanje in organizacija izleta.

Potniki naj bodo na odhodnih postajah 15 min. pred odhodom !
Predsednica DU Semedela, Ida Kogej, GSM 031 309 566

Ni komentarjev: