sreda, 18. maj 2022

Društvo upokojencev Semedela

Jurčičeva 2, 6000 Koper Koper, 12.5.2022


VABILO NA IZLET Z OGLEDOM OČARLJIVIH  KOTIČKOV KRAŠKE PLANOTE

v petek, 10. junija 2022

 

Smer poti : Koper –Kozina – Divača – Sežana – Dutovlje – Komen – Sveto – Gorjansko – prehod meje – Škofije – Koper. Prihod v Koper v pozni popoldanski uri.

 

Ogledi:

Botanični vrt Sežana-uživali bomo v cvetju in zelenju botaničnega vrta, ki ga je leta 1848 ustvarila grška trgovska družina iz Trsta. S svojo naravno in kulturno zakladnico se sežanski vrt uvršča med najpomembnejše vrtno – arhitekturne objekte v Sloveniji.

Pepin kraški vrt in kamnita hiška v Dutovljah sta dve mojstrovini, ki ponazarjata značilno kraško pokrajino. Vrt je prejel prestižno priznanje na svetovni hortikulturni razstavi. Zasnova in zgodba vrta je navdušila celo svetovno javnost in upam, da bo tudi nas. Druga stvaritev Boruta Benedejčiča je kamnita hiška, ki predstavlja zavetišče sredi kraške gmajne. Ogled bomo popestrili z degustacijo kraškega terana.

Sveto je značilna kraška vasica, ki se nahaja v središču Komenskega Krasa. V Svetem si bomo ogledali cerkev sv. Egidija – Tilna, ki se uvršča med najbolj pomembne spomenike sakralne arhitekture na Slovenskem. Najbolj edinstvena in znamenita je zaradi osmero kotne oblike ladje iz leta 1576, ki jo pokriva strešna konstrukcija v obliki dežnika, sloni pa na enem samem stebru, ki je bil včasih lesen.

Izlet s poznim kosilom bomo zaključili na turistični kmetiji v Svetem z degustacijo v njihovi vinski kleti (cca pb 14,30 uri). Kosilu bo sledil povratek proti domu.

Cena: 35 € ob min. 35 udeležencev, oz. 32 € ob min 40 udeležencev. V ceni je vštet prevoz, vstopnine, degustacija in kosilo.

Predprijave zbira MARIZA na tel. št. 031 316 877. Vplačilo izleta bo v petek, 27. maja 2022 med 9 in 11. uro v pisarni društva.

Odhod avtobusa iz Kopra kot običajno: ob 8 uri – bivša Soča, 8.10 – OŠ AU Markovec, 8.15 –C. na Markovec (ostale vstopne postaje odvisne od prijav), 8.20 – Olmo banka, 8.30 – Mandrač.

Mariza Viragh – sekcija za izlete

1 komentar:

Durant christian pravi ...

Spletna ponudba kredita.
Eledgefinance, dinamična ekipa, daje motiviranim in poštenim posameznikom ali podjetnikom na voljo posojilo za financiranje v razponu od 15.000 € do 15.000.000 € po stopnji 2 % na leto, odvisno od trajanja, ki ga želite.
Hitro kontaktirajte: Eledgefinance@gmail.com
Dajemo posojila:
-finančna,
-nepremično,
- Osebje in še veliko več.
Na voljo smo vam, da vas zadovoljimo.
Za več informacij nam pišite: Eledgefinance@gmail.com
Vljudno .