sreda, 13. marec 2024

POZIV IN VABILO NA IZLET

POZIV ZA PISANJE KRATKIH ZGODB ZA NADALJEVANJE LITERARNE ZBIRKE DU Semedela z naslovom: »KO SPOMIN SE VEČ NE STARA – 2. DEL«

Decembra lani je izšla knjiga, ki smo, oz. ste jo spisali člani in članice našega društva. Zdaj ponovno pozivamo k zbiranju gradiva za nadaljevanje zbirke. Knjiga je pritegnila veliko pozornosti z odličnimi ocenami tako glede vsebine, kot oblikovanja. Veliko spominov še imamo na zalogi, nekateri se lani knjigi niste pridružili in bi radi zdaj nadoknadili zamujeno. Zato vas pozivamo, da znova pobrskate po že zapisanih spominih, ali pa jih na novo zapišete. Prispevke zbiramo v literarnem krožku pri sekciji za kulturo, ki ga vodi Darinka Koce. »Literarni krožek bo zbir veselih, radovednih, prizadevnih, medsebojno povezanih ljudi, ki bomo raziskovali in podpirali drug drugega ter pisali, kar najbolje bomo zmogli« s temi besedami vabi k sodelovanju Darinka. Napisano pošljete po elektronski pošti na naslov: koce.darinka@gmail.com ali kogej.ida@gmail.com, v pisni obliki pa na naslov DU Semedela Jurčičeva 2, 6000 KOPER, lahko pa lastnoročno dostavite v nabiralnik DU Semedela pred vhodom v stavbo Mandrača. Prispevke zbiramo takoj oz. ČIM PREJ! Zadnji prevzem bo 15.9.2024! Lahko so tudi anonimne objave, vendar mora biti avtor znan z vsemi podatki, ki so v redakciji Odbora za izdajo literarne zbirke. Za dodatne informacije pokličite na GSM 031 309 566 Ida, in 031 425 074 Darinka.

VABILO na izlet v Benečijo v soboto, 6. aprila 2024

Aprilski izlet nas bo popeljal med slovenske rojake v kraje Beneške Slovenije.
Pot nas bo peljala mimo Redipuglie ali Sredipolja in največjega spomenika padlim v prvi

svetovni vojni v Italiji. Prvo kavo bomo popili v središču Čedada z bogato zgodovino in kulturo. Na poti v osrčje Benečije se bomo ustavili tudi v slikovitem Marijinem svetišču na Sveti gori, kjer so našli najstarejše zapise v slovenskem narečju. Po kosilu z domačimi dobrotami bomo pot nadaljevali v Špeter, kjer domuje ugledna dvojezična šola, kjer imajo izjemno zanimiv muzej SMO. V Špetru bi podarili knjige, ki jih bomo izletniki nabrali iz domačih zbirk.

CENA izleta je 50 EUR po osebi ob najmanjši udeležbi 40 udeležencev. V njej so zajeti: vožnja z avtobusom, vstopnine, lokalni vodniki ter kosilo. Spremljala nas bo Mirjam Muženič, ki bo razložila program in opozorila na številne zanimivosti ob poti in v krajih ogleda.

ODHOD /vstopne postaje/: Ob 7.00 ob tržnici Kopernekdanja Soča, 7.10 Markovec – OŠ AU, 7.15 C. na Markovec postaja/trafika Mojca, 7.20 Sem. razgledi 7.30 Olmo, 7.35 Mandrač, 7.45 Bertoki. Zbiranje 10 min. pred odhodom! Predvidena vrnitev do 20. ure.

Prijave zbira Alda Tišler na GSM 031 265 506) do 19.3.2024 zaradi rezervacije avtobusa. Plačilo izleta in delitev sedežev bo v pisarni DU Semedela, Jurčičeva 2 Koper, v torek 26.3.24 ob 9.30 do 11.30 ure. Izjemoma - po dogovoru - med potjo.

Koper, 11.3.2024

 

Ni komentarjev: