sobota, 30. november 2013

VABILO K SODELOVANJU V AKTVNOSTIH DRUŠTVA


Društvo upokojencev SEMEDELA
Jurčičeva 2, 6000 Koper


Drage članice, dragi člani,

lepo pozdravljeni. Po poletnem oddihu vas ponovno vabimo k sodelovanju v aktivnostih, ki se odvijajo v našem društvu na več področjih. Za letošnjo jesen smo vam pripravili nekaj novih vsebin in praktična srečanja. Izbira bo vaša.

- Kulturna sekcija pripravlja kulturne dogodke, saj kulture ni nikoli preveč, da nas osmišlja, plemeniti, razvaja, boža in zabava. Koncert, gledališko predstavo in srečanje z vsestransko kulturnico Zorko Podobnik ste preteklo leto polnoštevilčno obiskali. Tudi naprej bomo ponudili ustvarjalce iz lastnih vrst, koncerte in gledališke predstave, ki nastajajo v  naši okolici. Naj spomnimo, da je še vedno odprta semedelska knjižnica, tudi na našo pobudo (četrtek popoldne, petek dopoldne).
- Sekcija za izlete je izjemno aktivna, saj ni počivala niti čez poletje. Skoraj vsak mesec gremo na dobro organiziran izlet po domovini in tudi v tujino! Vedno poln avtobus ali celo dva. Izleti so za nas pomembni dogodki, ki sproščajo in še vedno lahko ubiramo povsem nova pota.  
- Športna sekcija ozavešča o velikem pomenu gibanja in gojenja športa za našo generacijo. Organizirala je uspešno sodelovanje naših članov na športnih tekmovanjih v občini in regiji, kar ima tudi v načrtu za prihodnje. Ker sami nimamo ustreznih prostorov za vadbo, se vključite v Center dnevnih aktivnosti v Kopru (pikado, šah…). Ponovna letošnja ponudba je organizacija »sedeče telovadbe«: vadba na stolih za mišične sklope hrbta in trebuha ter za moč. Prijave zbiramo v pisarni. 
- Sekcija za socialo izhaja iz mota: »Nihče naj ne bo sam, še najmanj osamljen.« Spodbujamo druženje, možnost pogovora s sovrstniki, širjenje spoznanj in vedenj o že znanih in novih temah, kreativno preživljanje urice prostega časa in posledično boljše počutje. Taka srečanja enkrat mesečno smo poimenovali »Naša srečanja« v obliki delavnic, pogovorov, predavanj. Kar nekaj dobrih strokovnjakov za različna področja smo slišali. Tudi naprej se bomo srečevali vsak prvi ponedeljek v mesecu ob 10. uri.  Nadaljevali bomo anketiranje. Ponovno bomo obiskali tiste člane, ki so to željo izrazili v anketi in tiste, ki bodo sami tako želeli pa tudi vse devetdesetletnike.

Društvo deluje na osnovi prostovoljnega dela upravnega odbora in članov posameznih sekcij ter članstva. Prav posebna zahvala gre skupini za obveščanje, saj prihrani veliko stroškov. Kaj stori lahko vsak posameznik za društvo?  Če bi vsakdo pripeljal vsaj enega novega člana, saj v svojih okoljih poznate nove upokojence, bi se naše vrste okrepile. Glede na svojo naravnanost pa se lahko vključite za delo v posamezni sekciji in pripomorete k bogatenju programskih vsebin. Tudi vaši predlogi za nove vsebine programov bodo dobrodošli in  seveda vaše sodelovanje ob vsakokratnih akcijah in dogodkih. 
Za konec še prošnja, da poravnate članarino za leto 2013, če ste nanjo pozabili.
Vrata drušva bodo odprta vsak torek od 9. do 11. ure. 
Staranje je naravni proces, med katerim pa lahko izberemo, da ne bomo stari.
Vabljeni k sodelovanju  in  dobrodošli

Koper, 18.9.2013

                                                                                                                   Upravni odbor
                                                                                                          Predsednica Tatjana Antončič

Ni komentarjev: