četrtek, 12. marec 2015

ZBOR ČLANOV 2015


OBČINI ZBOR DU Semedela in praznovanje 8. Marca Dneva žena 
Marec je mesec pomladi, Dneva žena, Gregorjevo, pa še kaj.  To je tudi čas občnih zborov raznih društev.  V svojih se v velikem številu združujemo tudi upokojenci.  Članice in člani DU Semedela smo pregledali opravljeno delo v lanskem letu in si začrtali akcije za letos, na občnem zboru v petek 6. marca 2015 v restavraciji BiO hotela v Šalari.

Prišlo nas je okoli 120. Veliko ali malo… kakor pogledaš. Škoda za tiste, ki bi radi prišli, pa ne morejo več. Predsednica društva Tatjana Antončič je v poročilu navedla, da je osip velik, tako da je v organizaciji zdaj okoli  620 članov – 205 moških in 415 žensk. Ker je prebivalcev Semedele in  Markovca, ki so v pokoju, veliko več, je znova pozvala, naj se nam pridružijo.


Zaradi skromnih finančnih možnosti – društvo živi le od članarine in komaj kaj donacij (MOK nam je lani prispevala 200 EUR) - ne moremo organizirati zahtevnih akcij. Toda tiste, ki so, so domače, prijetne, takšne, ki so starejšim blizu. Tudi letos bomo nadaljevali v sekcijah za šport, socialo, kulturo in družabne prireditve,  oziroma izlete in druženja. Predsedujoči občnemu zboru Dušan Popovič je že poskrbel, da so aktivisti dostavili vsem članom program letošnjih izletov.  V razpravi so  govorili tudi o zdraviliškem zdravljenju. ZDU Slovenije  že 5. Leto po vsej državi organizira rekreativno – zdravstveni oddih v zdravilišču Reumal v BiH.  Iz Južne Primorske bo peljal avtobus udeležence v Bosno na 10 dnevni oddih in zdravljenje 27. septembra 2015 iz Kopra. Cena bivanja v hotelu Reumal (polni penzion v dvoposteljni sobi, zdravstveni pregled, vsak dan dopoldne 3 do 4 terapije, bazen) je 267.00 EUR, avtobusni prevoz tja in nazaj ter popoldanski izleti v okolico, (bosanske piramide, Visoko, Sarajevo), pa še 80.00 EUR.  Gradivo s prijavnicami lahko zainteresirani dobijo na sedežu DU Semedela, Jurčičeva 2 Koper, pa tudi pri organizatorjih.  To sta Ida Kogej in Viktor Udovič.  








Veliko veselje so udeležencem občnega zbora naredili nastopajoči v kulturnem sporedu. Ženska vokalna skupina učiteljic iz OŠ Livade iz Izolepevec in kitarist Aleksander Novak in drugi. Pozabili niso niti na bližnji mednarodni praznik žensk, Dan žena. Srečanje smo zaključili z okusno večerjo in plesom, ki se je potegnil pozno v noč.  In ugotovitvijo, da je takšno povezovanje in druženje vsestransko koristno za nas, ki smo že končali  pripadajočo delovno dobo, zdaj pa uživamo zaslužen počitek. PRIDRUŽITE SE NAM.

Prispevek: Ida Kogej 
FOTOGRAFIJE: Ida Kogej, Zdenka Petek in Dušan Popovič

Slike si lahko ogledate v albumi slik in video - novi albumi slik - facebook - albumi

Ni komentarjev: