sreda, 22. marec 2023

IZLET V REZIJO

 

DU UPOKOJENCEV Semedela,

Jurčičeva 2, 6000 Koper

                                     VABILO NA IZLET V REZIJO   v petek 15. aprila 2023

 

Smer poti: Trst – Monfalcone – Udine – Rezija

Ogledi: Rezija je dolina na severovzhodu Furlanije Julijske krajine s sedmimi vasicami ene občine, v kateri živijo tudi pripadniki slovenske narodnostne skupnostiZanjo so značilni skorajda nedotaknjena narava s Kaninom v ozadju, razgibana zgodovina, bogata tradicija s prav posebno glasbo  in barvitimi narodnimi nošami. V tej dolini so bili doma tudi brusači, ki so brusili škarje in nože, popravljali lonce in dežnike tudi v naših krajih.

V vasici Ravanca  se bomo udeležili kulturne delavnice, ogledali si bomo sedež Naravnega parka Julijskih Predalp ter stopili  v največjo župnijsko cerkev v Reziji. Vas Solbica nam bo ponudila ogled Muzeja rezijanskih ljudi, sprehodili se bomo po vasici in  si lahko ogledali tudi muzej brusačev.

Vse to bomo lahko okusili na enodnevnem izletu v Reziji, ki ga bo vodila gospa Mirjam Muženič.

Kosilo: Kosilo bomo imeli v vasici Bila, kjer nas bodo postregli s hrano, pripravljeno po domačih receptih. Kosilo bo okrog ene ure.

Cena: 45,00 Evrov ob pogoju da bo vsaj 50 prijavljenih,ob pogoju, da bo prijavljenih manj kot 40 bo cena 49,00 Evrov. V ceni  je vštet prevoz, kosilo in vstopnine.

Prijave zbira samo MARIZA na tel. št. 031 316 877. Vplačilo izleta bo v torek 11.4.2023 med 9,30 in 11,30 uro v pisarni društva.

Odhod avtobusa iz Kopra kot običajno: ob 7uri – bivša Soča, 7.10-OŠ AU Markovec, 7.15C. na Markovec, 7.25 Olmo banka ,7.35Mandrač.

 

                                                                                         Mariza – sekcija za izlete

Koper: 22.3.23

Ni komentarjev: