petek, 31. marec 2023

OBČNI ZBOR UPOKOJENCEV SEMEDELA 2023

OBČNI ZBOR DU SEMEDELA v četrtek  23.3.2023
Kratek povzetek 


Zbralo se nas je nekaj čez 50, kar je glede na zadnja leta povprečna udeležba. Izbrali smo hotel v Žusterni, ki je zdaj v lasti term Čatež. Cena menija za večerjo je bila 23 EUR, cena vstopnine, ki smo jo pobirali, pa 13 EUR. 

Torej je vsak udeleženec z večerjo »porabil« svojo letošnjo članarino. Ko smo razmišljali o tem smo imeli v mislih, da je občni zbor osrednji dogodek članstva in ne smemo nikomur onemogočiti udeležbe zaradi cene. Upravni odbor je poročal o delu v preteklem letu, ko smo obeležili 40 let delovanja DU Semedela in izdali lep in vsebinsko bogat jubilejni ZBORNIK. Pri ostalih aktivnostih smo se soočali z majhno odzivnostjo članov, pa naj gre za razna predavanja  ali pa pripravljene programe za izlete. Za Upravni odbor in člane Odbora za izdajo Zbornika je bilo sicer leto 2022 delovno zelo aktivno.
Tudi program DU za letos je na tej spletni strani, zato o njem le dvoje. Začeli smo z aktivnostmi za izdajo literarne zbirke prispevkov naših članic in članov z naslovom: Ko spomin se več ne stara. Usoda vseh je, da z leti enkrat ugasnemo in z nami ugasnejo tudi vsi naši spomini, razen tistih, ki smo jih kje zapisali. Tako jih zadržimo v času za nas, dokler smo še živi, in naše zanamce.  Glavna skrb je denar za natis, zato se obračamo na občino in podjetja s prošnjami za finančno pomoč. Pričakujemo čim več zapisov iz vaših doživetij! Pošljite na elektronski naslov kogej.ida@gmail.com
Pomemben sklep občnega zbora je bil tudi, da z letom 2024 določimo članarino v višini 15 EUR za tekoče leto. Hkrati prosimo vse, ki še niste poravnali članarine 10 EUR za letos, da to storite. Vsak evro nam prav pride. 


Večer je znova popestril harmonikar Mitja KODARIN iz skupine Ne me jugat.
Foto: Zdenka Petek, Video: Ida kogej 

VIDEO 

Kogej Ida - predsednica Upravnega odbora DU Semedela. 

 


Ni komentarjev: