četrtek, 22. december 2022

ZAPUSTIL NAS JE ZVONIMIR FERENCEK

 IN MEMORIAM

V 82-letu starosti nas je 14. decembra 2022 zapusti dolgoletni aktivni član Društva upokojencev Semedela - ZVONIMIR FERENCEK. Na kratko smo mu rekli  enostavno Zvone.

Rojen je bil v začetku druge svetovne vojne v Zagrebu, mladost pa je preživel v Beltincih pri Murski Soboti. Po zaključku šolanja na kovinarski šoli se je z mamo in sestro preselil na Obalo in poiskal zaposlitev v eni največjih tukajšnjih tovarn,  TOMOS-u.  Ob delu se je dodatno izobraževal in prevzemal vodstvene položaje v podjetju. Na Koprskem si je ustvaril družino. Ob smrti je zapusti ženo Zoro, sina in  hčerko ter 5 vnukov.
Vso svojo delovno obdobje je preživel v tovarni Tomos. Po upokojitvi se je vključil v vrste upokojencev društva v Semedeli. V 25. letih delovanja v društvu je bil med najbolj aktivnimi člani.  Bil je predsednik Upravnega odbora, več let je vodil sekcijo za šport in bil tudi sam aktiven športnik. Zadnjih nekaj let je vodil sekcijo za izlete in nas popeljal na več nepozabnih popotovanj po Sloveniji in na tujem.  Večkrat je vodil delovna predsedstva občnih zborov društva, nazadnje letošnjega, ki je bil  marca v Skiperju v Kopru.
Vsi, ki smo ga poznali, ki smo se družili z njim na izletih, sestankih, predavanjih in pri ostalih dejavnostih društva, vemo, da je bil Zvone dober prijatelj, prijeten in umirjen človek, ki je s pozitivno energijo dvigoval vedrino  pri vseh nas. Ostal nam bo v trajnem spominu. Ob boleči izgubi  izrekamo žalujoči družini – soprogi, sinu, hčerki in vnukom - iskreno sožalje!

Koper, 20. december 2022                                                                             Upravni odbor  DU Semedela

Ni komentarjev: